Lönsamt och miljövänligt!

DSC_0023.JPG

Solenergi är framtidens viktigaste energikälla och det börjar nu! Vem som helst kan installera och producera egen, billig, miljövänlig sol-el. Vår modell gör det enkelt för dig som lantbrukare att installera solceller. Antingen så levererar vi ett materialpaket baserat på dina specifika förutsättningar eller så tar vi helt enkelt hand om allt från början till slut inklusive elavtal.

Du får avkastning på en yta som sällan används, nämligen dina tak. Dessutom skyddar du dig mot framtida elprisökningar samtidigt som du gör en stor insats för miljön.

DSC_0436.JPG

Omvandla solens strålar till ren energi

MeraSol AB har arbetat med att förse Sveriges lantbrukare med solenergi sedan många år.

Att installera solenergi är enkelt men samtidigt vet vi att det är många delar man skall få rätt. Vi på Merasol har stor erfarenhet och hjälper dig med projektering, montering och finansiering – självklart med produkter från branschens ledande leverantörer.

Ekonomi är viktigt för dig och vi hjälper till med att söka bidrag, hantera ansökningar, bygglov med mera. Allt för att på ett enkelt sätt ge dig lönsam produktion under lång tid framöver.

Vi arbetar tillsammans med starka partner som Nordea och Göteborg Energi AB som kan ge dig förmånliga förslag på finansiering och elavtal.

Lönsamhet från dag ett - för miljö och plånbok

Solenergi är lönsamt omedelbart - från dag ett. Pengarna du skulle ha betalat för att köpa el från din leverantör använder du istället till att finansiera din egen solenergianläggning.

Lantbrukare har ofta en hög energiförbrukning året om till skillnad från privatpersoner. Fördelen är att lantbrukare ofta har stora takytor som är lämpliga för solceller. Även om den initiala investeringen är hög så blir ditt elpris utslaget på livslängden av panelerna lågt. Du blir också oberoende av marknadsprisernas svängningar på energi. Avkastningen blir ofta runt eller över 10% per år beroende på förutsättningar.

Andra stora fördelar är att solpaneler i stort sett är underhållsfria, har en lång livslängd och fortsätter att vara effektiva i många år, något som vi lämnar garanti på. Solceller är dessutom miljövänligt som inte ger några utsläpp och inte är heller är beroende av någon extern bränslekälla – mer än solen.

Solceller och solpaneler